Fond kvalifikovaných investorů FWG atlantiso SICAV a.s. oznamuje úpis akcií svého průmyslového podfondu

1. 8. 2024

aktuality ze skupiny

Fond kvalifikovaných investorů FWG atlantiso SICAV a.s. oznámil úpis akcií svého FWG atlantiso Podfondu průmyslových investic. K dispozici jsou prioritní a prémiové investiční akcie, které přináší kvalifikovanému, na lokálním trhu převážně realitně zaměřenému investorovi, možnost diverzifikace do atraktivního sektoru Private Equity pod dohledem a regulací ČNB.  

 

Sektor Private Equity vykazuje historicky nadstandardní výnosy, které lze s vysokou pravděpodobností očekávat i nadále z důvodu snižování sazeb. FWG SICAV pod záštitou administrátora a obhospodařovatele, společnosti AVANT investiční společnost, a.s., zveřejnil úpis Prioritních investičních akcií od 1. července 2024 a úpis Prémiových investičních akcií od 8. července 2024 svého podfondu. Cílová upisovaná částka je 1.000.000.000 Kč pro každý typ akcií. Úpis končí dnem 31. prosince 2026 nebo úspěšným upsáním celé výše cílové upisované částky.  

 

FWG atlantiso Podfond průmyslových investic přichází s příležitostí stát se součástí investiční komunity a podílet se prostřednictvím portfolia skupiny na růstu tradičních, lokálních podniků, mezi které patří například společnost TESLA Lighting s.r.o. Podfond se zaměřuje převážně na nákup průmyslových firem z tradičních odvětví české ekonomiky s cílem vytvořit komplexní řetězec podniků od výroby po prodej. 

 

Minimální výše investice pro tuto příležitost je 1.000.000 Kč po splnění zákonných podmínek. Úpis bude realizován uzavřením smlouvy o investici v souladu se stanovami fondu*.  „V rámci 5letého investičního horizontu vám umožníme zhodnotit Vaše finanční prostředky až do výše 15 % p.a.** a zároveň se podílet na zodpovědné budoucnosti a podpořit český průmysl,“ dodává k úpisu Roman Pfeffer, obchodní ředitel a člen investičního výboru FWG atlantiso SICAV a.s. 

 

 

Přílohy:  

Veřejná výzva k úpisu prioritních investičních akcií 

Veřejná výzva k úpisu prémiových investičních akcií 

 

 

 

* Stanovy dostupné na https://fki.fwgatlantiso.eu/ v sekci Dokumenty ke stažení 

**Cílené zhodnocení PRIA (prémiové investiční akcií) při investičním horizontu 5 let. Pro PIA platí maximální výnos 12 % p.a.  

 

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku. 

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4 – Nusle 

Další důležité informace pro investory na: www.avantfunds.cz/cz/dulezite-informace