TESLA Lighting potvrdila úspěšné zavedení outsourcingu skladu a implementaci nových logistických procesů

3. 10. 2024

firefly-prodejni-sklad-se-svetlenymi-vyrobky-led-lampani-a-jinymi-svetelnymi-zdroji

Společnost TESLA Lighting s.r.o., přední dodavatel průmyslových světelných zdrojů, veřejného osvětlení i osvětlení pro domácnost a klíčová dceřiná společnost skupiny FWG atlantiso, která je součástí portfolia technologického fondu FWG atlantiso SICAV, a.s., oznámila úspěšné zavedení outsourcingu v oblasti skladování a logistiky.

Stěhování skladu znamenalo pro TESLA Lighting velký krok vpřed. Společnost řadu let bojovala s nevyhovujícími podmínkami i technickým zázemím hlavního skladu, nedostatečnou skladovou kapacitou v sezóně, nákladnými přesuny mezi jednotlivými sklady i obtížnou situací na pracovním trhu, kdy je stále těžší najít a udržet kvalifikované pracovníky v tomto sektoru.

Rozhodnutí o stěhování skladů a outsourcingu logistických služeb bylo součástí dlouhodobé strategie a vedení TESLA Lighting se na něj od začátku roku pečlivě a aktivně připravovalo. Společnost využila letní období, kdy mimo světelnou sezónu přesunula všechny zásoby světelných zdrojů do moderního logistického centra společnosti DSV v Pavlově u letiště. Již od 1. srpna tak úspěšně expeduje všechny své objednávky z nového skladu. „Do výběrového řízení se finálně zapojily čtyři renomované firmy. DSV nás nakonec přesvědčilo svou flexibilitou a schopností přizpůsobit se našim specifickým potřebám“, uvádí Josef Ševčík, jednatel společnosti TESLA Lighting.

Outsourcing logistiky přinesl díky větší efektivitě i výraznou finanční úsporu s návratností během prvního půl roku, ale také možnost lépe pracovat s využitím skladových kapacit. Vyšší flexibilita umožňuje přizpůsobit se sezónním výkyvům a optimalizovat skladové prostory podle aktuální potřeby. Dále došlo, díky odbornosti a know-how DSV, ke zefektivnění celého procesu logistiky, vedoucí k lepšímu a rychlejšímu servisu služeb zákazníkům. „DSV nám poskytuje plnou podporu i v oblasti balení, dopravy a související operativy a my se tak může plně věnovat rozšíření a zkvalitnění našeho produktového portfolia světelných zařízení. Velmi nás těší, že díky nové spolupráci prokazatelně posouváme i kvalitu našich služeb o dalších úroveň“, dodává Josef Ševčík.